Should I follow the frog?

Follow-the-Frog-Week-20121

Follow the Frog is één van de reclame campagnes van de non-profit organisatie The Rainforest Alliance. Na het bekijken van de campagne was ik redelijk onder de indruk. Ik vind het persoonlijk een zeer krachtige, briljante en aangrijpende campagne. Waarom? De organisatie toont aan dat er ook andere manieren zijn om de aandacht te vragen voor het goede doel, in plaats van een schuld gevoel op te wekken. Er werd gebruik gemaakt van humor en komedie, wat zeer goed in de smaak valt. Doordat er humor werd gebruikt, heb ik meer aandacht besteed aan de campagne. Hierdoor werd het leuk om naar te zien en leuk om het verhaal te volgen.

De campagne toont ons iets zeer belangrijk; hoe overweldigd en hulpeloos mensen zich voelen wanneer ze geconfronteerd worden met het enorme probleem van de klimaatverandering. Wanneer de gemiddelde persoon enge statistieken en dramatische YouTube video’s ziet worden ze eerder bang, ze voelen zich hopeloos en defensief. Maar ze schieten niet direct in actie. Dit toont de campagne zeer goed aan. Direct stoppen met werken,  je familie verlaten en het starten van een zinloze revolutie in Nicaragua? Zijn dit goede keuzes? Neen, want dit is geen echte oplossing. Iedereen wil zich wel op één of andere manier goed voelen bij de manier van leven en het milieu helpen. Maar daarvoor hoef je niet direct de held uit te hangen. De campagne laat zien dat dit ook kan zonder drastische veranderingen in je levenswijze aan te brengen.

maxresdefault

Er zijn verschillende manieren om het milieu te helpen. Zo kan je recycleren, fair trade producten kopen, carpoolen, te voet of met de fiets gaan, etc. Maar soms zijn we zo gefocust, gestresseerd en gehaast dat we er niet bij stilstaan. Dat we liever alles op een snellere of goedkopere manier doen. Het is noodzakelijk dat iedereen beseft wat er rondom ons gebeurt met het milieu. We leven nu op zo een manier dat we er niet bij stilstaan, maar de enige reden waarom we kunnen leven is door het milieu.  Zoals Jane Fonda zegt: “Wij behandelen de aarde alsof we er één in reserve hebben. “

Pas wanneer we deze mindset  veranderen, kan er gesproken worden van een verandering. Ik vind het zeer goed dat er verschillende organisaties zijn, zoals The Rainforest Alliance, die ons af en toe eens wakker schudden met de boodschap om er iets aan te doen. Misschien zal deze boodschap niet direct bij iedereen aankomen, maar het komt steeds wel ergens aan.

Plaats een reactie