Nog enkele dagen!

De tijd begint te dringen, want binnen enkele dagen vertrek ik al naar Kortrijk om het Creativity World Forum bij te wonen! Ik kijk er wel naar uit om al deze professionele, interessante sprekers te ontmoeten en van hun op een leuke manier bij te leren. Nu vragen sommige zich misschien af waarom ik juist voor het Creativity World Forum heb gekozen? Hiervoor heb ik eigenlijk een heel simpel antwoord.

Ik volg namelijk de richting communicatiemanagement en als keuze vak heb ik voor het Internationaal Project gekozen. Waardoor ik vervolgens nog eens moest kiezen tussen verschillende projecten. Er was keuze tussen verschillende leuke, leerrijke en interessante projecten. Maar toch was mijn aandacht direct gericht op het Creativity World Forum. En met heel veel geluk heb ik dit project ook aangewezen gekregen. 🙂

Net zoals de meeste medestudenten dat meegaan, was mijn aandacht vooral gericht op de komst van Will.I.Am. Toen ik te ondervonden had dat hij toch niet zal komen, was dat wel een kleine teleurstelling. Maar na onderzoek gedaan te hebben, heb ik gezien dat er nog veel inspirerende sprekers komen. So no need to stress!
Nu zie ik er vooral naar uit om Marco Tempest te ontmoeten.

Ik had nog nooit van hem gehoord. Dus wist ik ook niet waarin hij zich specialiseerde. Maar na het bekijken van zijn video’s was ik meteen verkocht. Hij heeft mij precies gewoon in de video getrokken en mijn aandacht heel de tijd vastgehouden. En dat is toch wat je als een perfomer wilt? Dat je de aandacht van je publiek vanaf het begin tot het einde kan vasthouden? Dat je publiek geïnteresseerd blijft? En dat je je publiek iets kan bij leren op een leuke, moderne manier?
Ik vind het gewoon geweldig  hoe Marco Tempest het allemaal doet. Hij presenteert met magie voor de beide kanten van ons brein. Met kennis voor de linkerkant, plezier aan de rechterkant. Hij gebruikt oogverblindende illusies, levendige video beelden en originele choreografie. Marco Tempest laat zijn publiek telkens opnieuw de mond open vallen omdat het allemaal zo spectaculair is. Als hij op het podium staat is het is geen magie show of een saaie motiverende speech. Het is veel meer dan dat, het is een interactieve, inzichtelijke en boeiende verkenning van creativiteit, technologie en menselijke mogelijkheden.

Marco-Tempest-1

Ik moet nog enkele dagen wachten op hem zelf live bezig te zien, maar ik heb nu al grote verwachtingen van hem! Hopelijk maakt hij deze ook waar en is zijn presentatie even interessant, leuk en fascinerend als op zijn video’s.

Ik sta alvast met volle zin klaar om te vertrekken!

Plaats een reactie